Lhasa apso   Shi Tzu   Bichon havanese   Yorkshire terrier

lhasa_apso_-_stene_na_prodaju

Shi-tzu štenci na prodaju

 

bichon havanese psići na prodaju

 

Yorkshire Terrier - Psići na prodaju


Jorkšir terijer
Jorkšir terijer (yorkshire terrier) PDF Ispis E-mail

 

Trenutno nemamo štenadi.....

Poželite li imati ovu pasminu uz sebe, nećete pogriješiti. Naime, jokširski terijeri (yorkshire terrier) se uzgajaju preko 100 godina s namjerom da budu mali lovci. Danas to više nisu, ali je ta osobina malog lovca i ratnika ostala zabilježena u njihovim genima. Predstavnik ove pasmine pasa je veoma znatiželjan i hrabar. Te karakteristike govore vlasniku kako ga mora neprestano nadgledati, ako ne želi da napravi neku nepodopštinu. Lijep, pametan i agresivan prema strancima su među glavnim karakteristikama ovog psa. Bolje se slaže sa starijom djecom i odraslim ljudima, ali to je ovisno od pojedinca do pojedinca. Mali su i lako ih je voditi na putovanja, jer vole boraviti u transporterima koji im daju osjećaj sigurnosti i zaštićenosti. Vrlo brzo uče, što je znak da su spremni naučiti ono što vlasnik želi. Ne smije im se popuštati u odgoju jer tako maleni i slatki što nauče kao štenad to će nam raditi cijeli život. Razumljivi su i znaju kada je vlasnik sretan, a kada ne. U tim situacijama pokušavaju razveseliti vlasnika, što zna biti interesantno i komično. Uza sve to oni su jedna od najobožavanijih malih pasmina, jer osvajaju svojom umiljatošću, ljepotom i energijom "malog ratnika".

Uzgoj;  Slađana Vučković

Psić Tofi

Vlasnik;  obitelj Čižmešija,Sisak

36

36

37

37

Tedy; mužjak spreman za parenje....

tedy_yorky

tedy_yorky

   

Ela,ženka

yorky

yorky

   

Dora,ženkica

dora001

dora001

 STANDARD PASMINE JORKŠIR TERIJER


OPĆI IZGLED
Pas sa dugom i ravnom dlakom, koja pada sa svake strane leđa. Dlaka je podijeljena crtom po duljini tijela, od glave, preko vrata, leđne linije, do repa. On je jako kompletan pas, čistih linija. Ponaša se ponosno, što pokazuje njegov karakter. Malog je rasta, ali proporcionalne i skladne građe.

KARAKTERISTIKE: To je tipičan terrier, za društvo, aktivan i inteligentan.

TEMPERAMENT: Jako je vitalan, temperamentan i uvijek spreman za pokret.

GLAVA : Mala, sa izražajnim stopom. Nos ne jako dug, a nosna pečurka crna.

OČI : Srednje veličine, tamne, bademastog oblika. Rubovi gornjeg i donjeg kapka crni.

UŠI : Malene, forme slova V, visoko usađene i ne puno razmaknute jedno od drugog. Pokrivene su kratkom dlakom, zlatno-crvenkaste boje.

USTA : Zubalo je kompletno, škarastog zagriza. Što znači da gornji zubi lagano prekrivaju jedan dio donjih. Čvrstog su korijena pa u većini slučajeva neke mliječne zube treba izvaditi.

VRAT: Srednje dug, tanak, sa dobro razvijenim mišićima. Dobro usađen u ramenima, koji mu daje eleganciju.

PREDNJI KUTEVI NOGU : Prednje noge ravne, paralelnog stava. Laktovi dobro priljubljeni.

TIJELO : Kompakna i čvrsta građa tijela za tu veličinu psa. Leđna linija je idealno ravna, sa ne predugim, elegantnim vratom.

ZADNJI KUTEVI NOGU : Kutovi zadnjih nogu su dobro kutovani, sa dovoljno dugim bedrom. Koljena su jako elastična, što se ističe u njegovom iskoraku. U pokretu, pete su paralelno postavljene.

ŠAPE : Okrugle, sa crnim noktima. Dlaka okolo šapa je ošišana u krug.

REP : Mora biti visoko nasađen i nošen od do , rezan na pola dužine, pokriven sa dugom i gustom dlakom, nešto tamnije čelično-sive boje od boje tijela.

HODANJE - KRETANJE : Elegantno, kretanje prednjih i zadnjih nogu paralelno. Leđna linija u kretanju mirna i idealno ravna. U hodu se ističe njegov temperament.

DLAKA : Duga i ravna, fine kvalitete, svilena sa visokim sjajem. Na glavi i na šapama je žarko crvenkasto-zlatne boje. Na leđima je tamna, čelično-plava (ne smije biti srebrna). Ta boja počinje iza ušiju, preko vrata, pokriva cijela leđa i rep, koji je od polovice malo tamniji. Boja mora biti čista, ni u kom slučaju miješana sa drugim nijansama.

TEŽINA : Maksimalna težina iznosi 3,17 kg.

DEFEKTI : Sva odstupanja od standarda smatraju se defektima. Mužjak mora imati oba testisa, pravilno spuštena.